Français

Port of Montreal Headquarters




Perfectionism has won again for this very specific request of creating a pattern that could be manipulated to be efficient under high contrast lighting conditions.

A specific graduated degree of opacity using white ink on transparent film was needed to control the lighting conditions in these headquarters.

Many versions were created to find the perfect formula. The equilibrium between ambient light, white ink and the degree of privacy was brilliantly managed by Katherine and the architects to achieve a luminous yet private ambiance - exactly what the client wanted.


Port of Montreal Headquarters




Some projects


Montreal Airports - YUL

Montreal Airports - YUL

Our challenge for this project was getting these vintage images transformed into bigger than life size murals, without letting any natural imperfections the images had show through.


Shriners Hospital for Children

Shriners Hospital for Children

We first developed three giant murals running from the ceiling to the floor which represent a record height of 30 feet. Beside the exceptional size, we had to assure a consistency in the color range so that every panel fit together like a charm.


Jewish General Hospital

Jewish General Hospital

Our goal with this was to transform blank walls to an enchanting landscape of wild hyacinths, symbolizing humility, gratitude and consistency.


Montreal Museum of Fine Arts

Montreal Museum of Fine Arts

The art of bringing this piece of 300 years BC history to life with murals ...


Sony Pictures

Sony Pictures

We reproduced 124 original painting from the White House and meticulously applied a glossy varnish on each painting to attain the rigours cracking the original paintings have gained over years and years.


West 2nd Street, North Vancouver

West 2nd Street, North Vancouver

We developed an exclusive pre-pasted wallpaper, using shades that matched an existing fabric swatch.


21ieme arrondissement

21ieme arrondissement

Firstly we created a black wallpaper, which covered the entire ceiling- with a repetition of their logo, we used selective coating for this process.


Symphonia

Symphonia

One of the main goals of this project was to design a residential tower respecting eco-friendly principles. In order to meet expectations, we suggested using our LEED-certified pre-pasted wallpaper made entirely from post-consumer fibers.


Nouvel Europa

Nouvel Europa

Under the designer's guidance, we developed a custom mural evoking traces of a concrete formwork.


Bassins du Havre

Bassins du Havre

Being able to replace, and update the mural was essential to this project, as plans often grow and change in the process of the evolution in these condos.


Mamie Clafoutis

Mamie Clafoutis

Prolonging the extent of architectural details with a mural


Drummond Condominiums

Drummond Condominiums

The 30 feet tall mural in the heart of downtown Montreal was worked on so that the final image of the condo was against a beautifully warm summer cityscape.


Terre sans frontieres

Terre sans frontieres

We worked very hard to really recreate a myriad of shades evoking the African heat.


Brigitte Poitras Design

Brigitte Poitras Design

Our main constraint was to turn a place that may seem small and cold into a warm and cozy place.


Mercedez Benz

Mercedez Benz

We accepted the challenge and were able to enhance the low-resolution images provided by The MercedesBenz Museum.


Sonia Bérubé

Sonia Bérubé

Working by Sonia's side, we chose to replace the mundane pre existing curtains with a translucent frosted film.


Louis Boheme Condominiums

Louis Boheme Condominiums

It was imperative for us to apply each panel to ensure consistency within the entirety of this project.


Chesterfield

Chesterfield

Keeping our eyes on every tiny detail, we carefully calibrated the colors of the images to precisely match the tone of the walls.


Fauchois Flowers

Fauchois Flowers

The biggest challenge was highlighting the authenticity and the freshness of the photographs all the while respecting the functional aspect of the storage unit.


Private cinema

Private cinema

Our challenge was to maximize our panels' efficiency to absorb high-frequencies, which are the main source of unwanted reverberation and echoing issues.


Hot Dog Cafe

Hot Dog Cafe

We designed a vinyl mural with a suede finish recreating the lush greenery found in the middle of the best of parks.


The Pepin Shop - Espace Pepin

The Pepin Shop - Espace Pepin

Each canvas is carefully hand polished to highlight the details and textures of the work.